SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Värmdö Hockey
BLI MEDLEM
Ett positivt beslut!
2023-12-02 20:27

Värmdö Hockey, Gustavsbergs Bandy och Värmdö Allmänna Skridskoklubb konstaterar med glädje att kommunstyrelsen beslutat att gå vidare och genomföra en fördjupad lokaliseringsutredning av anläggningar för isidrotter.

 

För oss isföreningar på Värmdö är det ett oerhört välkommet beslut då vi under många år arbetat för att lösa de utmaningar vi dagligen ställs inför i våra respektive verksamheter. Vi gläds framför allt med Värmdö kommuns alla barn och ungdomar som, om förslaget blir verklighet, kan se fram emot en satsning på deras hälsa.

 

Om förslaget med att bygga ett nytt is-centrum på Svevia-tomten blir verklighet innebär det att tillgången till istid kommer att öka markant och vi föreningar får en möjlighet att aktivera fler barn och ungdomar. Något vi ser som en mycket viktig samhällsfråga framöver.

 

Vi ser också fram emot att allmänheten får större tillgång till aktiviteter på is. Allmänhetens åkning är väldigt betydelsefull för väldigt många Värmdöbor vilket vi ser bevis för varje vecka under vintern.

 

Utöver ovan nämnda förbättringar har liknande projekt på andra platser i landet gett bättre förutsättningar även för det lokala näringslivet och dessutom inneburit förändringar som är positiva även när det gäller hållbarhet.

 

Mårten Pransgård, Gustavsbergs Bandy: Att ta det här steget och planera för en bandyhall i Gustavsberg är en fråga om överlevnad för oss och bandyn. Att komma under tak har vi pratat om i 20 år och att vi nu ser en möjlig lösning är enormt glädjande.

 

Hanna Rautiainen, Värmdö Allmänna Skridskoklubb: Det här är verkligen efterlängtat och skulle göra att vi kan möta efterfrågan från fler barn och ungdomar som vill utöva konståkning. Att få till hallar som är anpassade för konståkning gör att Värmdö verkligen sätter sig på kartan och ger oss stora möjligheter att utveckla vår verksamhet framöver.

 

Anders Eriksson, Värmdö Hockey: Vi har under många år fått lägga stora summor på istider i andra kommuner för våra lag. Nu kan vi i stället utveckla verksamheten, jobba med normalstora träningsgrupper och fortsätta satsningen på fler flicklag.

 

Tillsammans ser vi fram emot den fortsatta processen och är redo att samverka med kommunen så som vi gjort de senaste åren för att projektet ska bli verklighet.

 

Låt oss nu lägga i en högre växel och se till att våra gemensamma visioner förverkligas.

 

Anders Eriksson, Ordförande, Värmdö Hockey

Mårten Pransgård, Ordförande, Gustavsbergs Bandy

Hanna Rautiainen, Ordförande, Värmdö Allmänna Skridskoklubb

Vi vill att fler barn och unga ska få utöva isidrott!
2023-11-27 21:29

I många år har vi is-föreningar arbetat för en upprustning av Ekvallens idrottsytor. Vi delar uppfattningen att det finns ett stort behov av mer istid för alla som vill åka skridskor på Värmdö, antingen i föreningsform eller via allmänhetens åkning.

Det finns nu ett förslag för utveckling av isytorna som Kommunstyrelsen förväntas ta beslut om. Värmdö Hockey, Gustavsbergs Bandy och Värmdö Allmänna Skridskoklubb står alla bakom förslaget.

Idag är vi totalt 1 300 aktiva inom is-idrotterna – och vi har en nyttjandegrad av isytorna med 100%, visar en behovsanalys från Värmdö kommun.

Överbeläggningen leder till stora träningsgrupper. Och brist på istider gör att många lag samtränar vilket leder till trängsel, brist på åkyta och ökad olycksrisk. Vi tappar också många aktiva barn och ungdomar då vi under delar av säsongen har svårt att planera träningstider.

Ett nytt is-centrum på Sveviatomten, nära centrala Gustavsberg skulle öppna upp för många fler barn och ungdomar att utöva skridskoåkning i olika former. Vi skulle även locka ny publik och öppna för nya idrotter som paraidrott, curling och skridskolöpning – och fler tider för allmänhetens åkning!

Med en satsning på ett nytt is-centrum öppnas helt nya möjligheter för oss föreningar, boende i kommunen och det lokala näringslivet.

Låt oss tillsammans sätta fart och gemensamt, med bred politisk enighet besluta att utreda om det går att bygga ishallar på Sveviatomten och utveckla Värmdö till en fantastisk idrottskommun för alla!

 

Här kan ni ta del av vår gemensamma skrivelse.

Vill ni läsa kommunens utredning och underlag inför kommunstyrelsens möte finns det här.

Derby på fredag, Värmdö HC - Nacka HK
2023-11-01 14:21
På fredag den 3/11 kl. 19.30 släpps pucken i derbyt mellan Värmdö HC och Nacka HK i Hockeytvåan Östra.
 
Det blir puckkastning med grymma priser från Hagsätra Sport, 20 kr/puck.
1:a pris, en Bauer toppklubba
2:a pris, Bauer OOFOS toffla vit
3:e pris, Prostep skridskoskydd
 
Hagsätra Sport kommer också utse Matchens lirare.
 
Vi bjuder på popcorn, godis och dricka till alla barn! Klä er i VHC-färger och heja fram vårt A-lag till en vinst i derbyt!
 
Entré vuxna 50:-
Barn, ungdom och pensionär gratis inträde.
Börja spela ishockey - börja i Värmdö Hockey!
2023-10-31 22:12
Tjejer och killar som är nyfikna på hockey, kom och kör allmis på torsdag 2/11! Värmdö HC kommer att ha representanter på plats mellan 11.00 – 13.00 som gladeligen svarar på frågor om Tre Kronors Hockeyskola. Vi bjuder alla barn på korv & dricka!
 
Hoppas vi ses på Ekrinken!
Erbjudande från Hagsätra Sport
2023-10-29 15:00
Här kommer ett erbjudande från vår samarbetspartner Hagsätra Sport.
Perfekt som julklapp!
 
Maila er beställning till Hagsätra Sport senast 5/11:
 
Uppge vilken/vilka varor ni önskar beställa samt namn/nummer & ev storlek.
Hagsätra Sport bekräftar er beställning.
 
Leverans sker innan jul.
 
OBS! Sista beställningsdag söndag 5/11.
 
/Vännerna på Hagsätra Sport
Viggo uttagen till Småkronorna!
2023-10-26 19:04

Värmdö HC vill gratulera och önska Viggo Nordlund lycka till i 5-nationsturneringen i Finland den 8-12 november! 

 

Vill ni läsa mer om truppen och se spelschemat så finns det här:

https://www.swehockey.se/landslag/vaara-landslag/team-18-herrsmaakronorna/

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Huvudsponsorer
Sponsorer