SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Värmdö Hockey A-laget
Välkomna till hemsidan för Värmdö Hockeys A-lag
Nummer 10 pensioneras!
2019-10-16 13:36
Marcus Milemark
Nu på fredag är det dags att hylla den största i Värmdö Hockeys historia. I Regular Season Games leder han målligan, assistligan, poängligan och flest antal matcher i Värmdö HC. Räknar man in kvalmatcher så har han över 400 matcher och 11 säsonger i VHC-tröjan.

Kom ner på fredag och visa din uppskattning för vad nummer 10, Marcus Milemark, har gjort för Värmdö HC och kolla på när tröja nummer 10 åker upp i taket!
Klara spelare säsongen 19/20
2019-09-12 16:18
Säsongsstarten är endast ett fåtal veckor bort och på Ekvallen så tränas det för fullt!

Dessa spelare är i skrivandets stund klara för Säsongen 19/20:

#22 André Dypbukt- Klar för sin Sjätte säsong med VHC

#11 Andreas Ahlström Tenezos- Klar för sin sjätte säsong med VHC

#55 Liam Hultgren- Klar för sin femte säsong med VHC

#19 Marcus Olsson- Klar för sin tredje säsong med VHC

#37 Oscar Lindersson- Klar för sin andra säsong med VHC

#66 Emil Andersson- klar för sin tredje säsong med VHC

#24 Fredrik Skjernov- Återvänder efter att ha tagit ett uppehåll för studier förra säsongen

#88 Johan Hollsten- Återvänder till VHC efter en säsong i Nordamerika

#5 Tobias Skeppström- Återvänder till VHC efter en säsongs uppehåll, Senast i Nacka J20

#79 Joel Hult- Tar klivet fullt upp i A-laget

#9 Hannes Axell- Senast från Nacka HK J20

#15 Gustav Sunnqvist- Senast från Hammarby if J20

#12 Elias Hedlund- Återvänder efter en säsong i Boo Hc

#14 Robert Alvarez Holmström- Senast från Huddinge J20

#20 Sebastian Pettersson- Klar för sin tredje säsong med VHC

Fler spelare kommer

Nya huvudtränare klara för säsongen 19/20
2019-05-09 19:54
Viktor Liman och Christian Landberg med ordförande Torsten Hjelm
Nya huvudtränare klara för säsongen 19 /20 Christian Landberg och Viktor Liman! Båda har ett förflutet som spelare i VHC och är nu beredda att ta nästa steg som tränare. Varmt välkomna till VHC A-lag ! 
Nytt samarbetsavtal för fystester - A-lag, J20 & J18
2019-04-13 15:20
Värmdö Hockey fortsätter att satsa när det kommer utveckling och utbildning av hockeyspelare. Nu kan vi stolt presentera en ny samarbetspartner till Värmdö Hockey, ATC Nacka. ATC står för: Athlete Training Center. 
De är en professionell partner som kommer hjälpa VHC med screening, fysiska tester och psykologiska tester. 
Det unika med dem är att allt är idrottanpassat och screeningen ger oss bland annat en överblick på skaderisk hos olika spelare.
Sedan kommer fystesterna genomföras både på on-ice & off-ice. 

Såhär skriver de själva om sina tester:

Om du inte vet så gissar du och det är av den anledningen vi har lagt upp en testverksamhet, bestående av 30 olika tester, baserad på vetenskap, statistik och idrotten i sig.

Testutrustningen vi använder är den samma som t.ex. NHL, NFL och EXOS använder sig av. 

Att genomgå våra fystester så kommer du som Tränare eller Atlet få reda på hur ditt lag/du ligger till jämfört med världseliten i din idrott. 

Du kommer även få en stor inblick i hur stor risk det är att dina spelare/du blir skadad/skadade och vad som måste förbättras för att motverka detta.Fysansvarig Alexander Dypbukt säger såhär om samarbetet: 
”Först och främst riktigt kul att få det här klart, grabbarna på ATC är riktigt proffsiga och jag ser fram emot samarbetet med dem. Det här är ett steg i rätt riktning när det kommer till en mer träffsäker och skadeförebyggande träning. Värmdö Hockey vill och ska vara en naturlig plats för hockeyspelare att utvecklas på. Fystesterna på och utanför is tillsammans med screeningen kommer ge oss lite mer svart på vitt hur vi skall lägga upp vår fysträning. Samt kunna följa upp om vi sedan gör rätt saker i vår träning” 

Det här samarbetet gäller inledningsvis representationslagen (A-lag, J20 & J18) som kommer genomföra istester för första gången under vecka 17. 
Fysupplägg 2019 (J18, J20 & A-lag)
2019-03-26 20:05

Fyssäsongen 2019 kommer att vara ett gemensamt upplägg där J18, J20 & A-lag kommer träna på samma sätt (utifrån sina egna förutsättningar förstås). 
Men det vi vill fokusera på denna fyssäsong är att göra barmarksträningen så hockeyspecifik som möjligt. En hockeyspelare idag måste både vara explosiv, rörlig, snabb på korta & medellånga sträckor, uthållig och stark i både överkropp & underkropp. Ett hockeybyte på 50 sekunder innefattar samtliga av dessa delar. Då skall man som hockeyspelare dessutom ha en återhämtningsförmåga som möjliggör att göra detta igen 140 sekunder senare i samma höga tempo.
För att kunna förbereda våra spelare fysiskt sett inför hockeysäsongen kommer vi att utgå ifrån 5 huvudområden, listade nedan. Dessa 5 huvudområden kommer vi hela tiden att hänvisa till i varje övning och träningspass som vi genomför. Hur mycket fokus vi kommer lägga på varje område kommer fystesterna få utvisa.

- Snabbhet/Acceleration & Explosivitet
- Rörlighet
- Kondition/Uthållighet (Hockeyspecifik)
- Spänst
- Styrka

Schema fys 2019
Fysen för representationslagen kommer att starta med fystester under v.17. Fystesterna kommer att genomföras på is och även på barmark. Testerna är till för att kartlägga spelarnas nuvarande fysik och hjälpa oss att lägga upp fysen på det sätt som gynnar spelarnas bäst. Fystesterna kommer att fokusera på redan ovan nämnda huvudområden. 

v.18 till v.25 kommer fysträningen att genomföras för lagen, med Ekvallen som utgångspunkt. Men det kan även förekomma att något/några pass genomförs på andra platser på Värmdö. Men vid de undantagen kommer information ut till spelarna i tid.
3-4 ggr i veckan kommer gemensam fysträning att hållas under dessa veckor. 

v.26 kommer fystester på barmark att genomföras. Efter vi genomfört & analyserat dessa tester kommer vi även att skicka ut träningsupplägg för varje spelare. Med personliga rekommendationer för varje spelare att fokusera på under sommaren.

v.27 till v.31 har vi uppehåll och spelarna förväntas uppehålla sin träning med hjälp av det träningsupplägg som tagits fram åt dem. 

v.32 genomförs fystester på is & barmark (samma tester som genomfördes v.17). 
Spelade matcher
Tis 27/10 20:00
2 - 8  
Fre 23/10 19:30
6 - 5  
Tis 20/10 20:00
1 - 4  
Fre 16/10 20:30
1 - 0  
Tis 13/10 20:00
1 - 0  
Lör 10/10 15:30
5 - 1  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Huvudsponsorer
Sponsorer