SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Avsiktsförklaringen
Föreningarna i Stockholm har under våren 2014 ingått i en historisk överenskommelse -  Avsiktsförklaringen.

Vad är avsiktförklaringen?
Avsiktsförklaringen är ett dokument som anger hur ungdomsverksamheten ska drivas för att stärka föreningarna och att utveckla spelare. Dokumentet har signerats av samtliga föreningar med ungdomslag i Stockholm Hockey Cup.

Vad säger avsiktsförklaringen?
Avsiktsförklaringen anger i korthet att föreningarna gemensamt är överens om att barn och ungdomsspelares utveckling mår bäst av att spela i sin moderförening till och med U16. Överenskommelsen ska motverka aktiva värvningar av barn. Vidare anges också att dialog mellan föreningarna är centralt och inga övergångar får under några som helst omständigheter ske utan att en personlig kontakt skett mellan föreningarna.

Vad innebär detta för oss som förening?
Din förening behöver i alla sammanhang vara tydliga med föreningens profil, organisation, mål och arbetssätt. Alla som vill bli medlemmar och alla som redan berörs av föreningens verksamhet (tränare, ledare, spelare och föräldrar) ska veta vad föreningen står för och vilka mål man strävar mot. Att skapa strukturer och metoder för att arbeta med medlemsinflytande och kvalitetssäkra föreningens verksamhet är också jätteviktigt. Din förening behöver också aktivt arbeta med att kommunicera, förklara och följa upp att Avsiktsförklaringens syfte är välkänt hos alla medlemmar och att den efterlevs.

Vad innebär detta för oss som spelare eller förälder?
I och med Avsiktsförklaringen kommer ramarna för hur en övergång får ske att stramas upp även under den tid då övergångar är tillåtna. Proceduren kommer i fortsättningen hanteras på högsta nivå (ordförande, sportchef) i föreningen både i den förening man lämnar och den som man vill byta till – mottagande förening.

Var omsorgsfull när ni väljer vilken förening ni ska engagera er i. ”Vad står föreningen för? Vilka värderingar gäller? Har man utbildade tränare? Vilka riktlinjer och mål gäller för verksamheten och hur stämmer det med mitt barns önskemål och förväntningar?” är några av de frågor man bör reflektera över.

Ta hänsyn till det geografiska avståndet vid val av förening – hockeyglädje, utveckling och skolarbete stimuleras inte genom långa restider till och från träningar varje vecka. Var medvetna om att laget är en del av föreningens totala verksamhet och inte en egen enhet. Därför är ett tips att bli medlem i föreningen även som förälder för att kunna vara med och påverka. 
Tänk på att efter sista övergångsdatum (15/9) är det inte tillåtet att byta förening!
Inga dispenser kommer att beviljas. 

Var kan jag läsa Avsiktsförklaringen i sin helhet?
Du hittar det av samtliga föreningar underskrivna dokumentet här Avsiktsforklaringen-samtliga foreningar. Filen är i PDF-format och ni kan visa och sprida den fritt i föreningen.
Läs mer om Avsiktsförklaringen i brevet från Stockholms Ishockeyförbunds styrelse här avsiktsforklaringen---brev-fran-styrelsen

Värmdö Hockey och Avsiktsförklaringen
Värmdö Hockey har givetvis skrivit på Avsiktsförklaringen och vill främja att fler spelare fortsätter högre upp i åldrarna. Samtliga föreningar i distriktet är eniga om att ungdomsspelarna utvecklas bäst genom att spela och träna lokalt.

Det innebär att ledare, föräldrar och spelare inte aktivt försöker värva spelare från andra föreningar. Om någon spelare vill komma till oss ska först kontakt tas med spelarens förening för att få upp en dialog! Som första steg, kontakta Torsten Hjelm - torsten.hjelm@varmdohockey.se, om det finns spelare som vill börja spela hockey i Värmdö Hockey eller om ni har frågor om Avsiktsförklaringen.

 
Huvudsponsorer
Sponsorer