SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Värmdö Hockey J20
 
2021-10-11 13:20

Alfa Laval ny sponsor till Värmdö J20 

 

Alfa Laval är en ledande, global leverantör av förstklassiga produkter inom värmeöverföring, separering och flödeshantering. Med dessa som grund bidrar Alfa Laval till att lyfta produktivitet och konkurrenskraft hos kunder i olika industrier, världen över. Vi definierar deras utmaningar och levererar hållbara produkter och lösningar som möter deras behov – främst inom energi, miljö, livsmedel samt den marina industrin.

 

Vi tackar Alfa Laval för bidraget 

VHC J20 21/22
2021-10-05 10:07

Det känns nästan lite overkligt att Vi kan ställa 22 st duktiga hockeyspelare på is denna säsong.

Med tanke på att vi startade upp ett nytt J20 med en väldigt tunn trupp förra säsongen och all skit med corona mm.

 

Så det känns galet inspirerande att träna och coacha det här gänget i vinter.

 

Stommen med 02´or är kvar, ingen har slutat samt att ett gäng duktiga 03´or fyllt på.

 

Barmark och fys körde vi igång med i juni.Vi har gnuggat på ganska bra, mycket fotboll har det blivit,men även styrka och kondition.

 

Matcherna på försäsongen har svajat ömsom bra ömsom mindre bra.

Sista 2 perioderna i sista träningsmatchen kändes det som om polleten trillade ner och vi fick en rejäl islossning, det tar vi med oss till premiären.

 

Målsättningen är helt klart allettan.

 

Vi vill passa på att tacka alla runt laget,

Nina, Anders, Henrik, Anna, Jerry, Charlie

Tack för allt Ni gör och tack alla föräldrar som ställer upp i Sekritariatet.

 

//Pelle & Kim 

Nytt samarbetsavtal för fystester - A-lag, J20 & J18
2019-04-13 15:21
Värmdö Hockey fortsätter att satsa när det kommer utveckling och utbildning av hockeyspelare. Nu kan vi stolt presentera en ny samarbetspartner till Värmdö Hockey, ATC Nacka. ATC står för: Athlete Testing Center. 
De är en professionell partner som kommer hjälpa VHC med screening, fysiska tester och psykologiska tester. 
Det unika med dem är att allt är idrottanpassat och screeningen ger oss bland annat en överblick på skaderisk hos olika spelare.
Sedan kommer fystesterna genomföras både på on-ice & off-ice. 

Såhär skriver de själva om sina tester:

Om du inte vet så gissar du och det är av den anledningen vi har lagt upp en testverksamhet, bestående av 30 olika tester, baserad på vetenskap, statistik och idrotten i sig.

Testutrustningen vi använder är den samma som t.ex. NHL, NFL och EXOS använder sig av. 

Att genomgå våra fystester så kommer du som Tränare eller Atlet få reda på hur ditt lag/du ligger till jämfört med världseliten i din idrott. 

Du kommer även få en stor inblick i hur stor risk det är att dina spelare/du blir skadad/skadade och vad som måste förbättras för att motverka detta.


Fysansvarig Alexander Dypbukt säger såhär om samarbetet: 
”Först och främst riktigt kul att få det här klart, grabbarna på ATC är riktigt proffsiga och jag ser fram emot samarbetet med dem. Det här är ett steg i rätt riktning när det kommer till en mer träffsäker och skadeförebyggande träning. Värmdö Hockey vill och ska vara en naturlig plats för hockeyspelare att utvecklas på. Fystesterna på och utanför is tillsammans med screeningen kommer ge oss lite mer svart på vitt hur vi skall lägga upp vår fysträning. Samt kunna följa upp om vi sedan gör rätt saker i vår träning” 

Det här samarbetet gäller inledningsvis representationslagen (A-lag, J20 & J18) som kommer genomföra istester för första gången under vecka 17. 

Vi söker hockeyspelare till J18 och J20!
2019-03-26 20:07
Foto: André Dypbukt

Vi söker hockeyspelare till J18 och J20! 

Du är en spelare som vill tävla och utmana dig själv och andra, bidra med god energi i gruppen och har social förmåga.

Just nu har vi har öppna träningar fram till v17 på is. Träningarna sker på Ekvallen och närområden.

Efter is-säsong har vi fys-träning v18-26 3-4 ggr i veckan och försäsongen börjar v32. Alexander Dypukt ansvarar för fysträningarna- läs nedan för mer utförlig information.


Inför uttagning till J18 och J20 kommer vi att genomföra Fystester på is och barmark v17, fystest på barmark v26 och fystester på is och barmark v32.


Du som spelare får löpande information om hur du ligger till och vad du behöver utveckla hela vägen fram till det slutgiltiga beskedet om du tar en plats i J18 eller J20 som kommer v35.


Bedömningarna kommer ske utifrån hockeykompetens, fysisk status, din inställning och din vilja att tävla och utmana dig själv och andra, samt hur du som spelare i laget kompletterar teamet och tar fram det bästa hos varandra både på och utanför isen.


Vill du komma och träna med oss kontakta 

Henrik Bratt  0708-130881  bratt.henrik@gmail.com

Ulf Ek Krusvik. 0705-785017 uffe72@outlook.com

Fysupplägg 2019 (J18, J20 & A-lag)
2019-03-26 20:02
Ansvarig Fysträning: Alexander Dypbukt
Fyssäsongen 2019 kommer att vara ett gemensamt upplägg där J18, J20 & A-lag kommer träna på samma sätt (utifrån sina egna förutsättningar förstås). 
Men det vi vill fokusera på denna fyssäsong är att göra barmarksträningen så hockeyspecifik som möjligt. En hockeyspelare idag måste både vara explosiv, rörlig, snabb på korta & medellånga sträckor, uthållig och stark i både överkropp & underkropp. Ett hockeybyte på 50 sekunder innefattar samtliga av dessa delar. Då skall man som hockeyspelare dessutom ha en återhämtningsförmåga som möjliggör att göra detta igen 140 sekunder senare i samma höga tempo.
För att kunna förbereda våra spelare fysiskt sett inför hockeysäsongen kommer vi att utgå ifrån 5 huvudområden, listade nedan. Dessa 5 huvudområden kommer vi hela tiden att hänvisa till i varje övning och träningspass som vi genomför. Hur mycket fokus vi kommer lägga på varje område kommer fystesterna få utvisa.

- Snabbhet/Acceleration & Explosivitet
- Rörlighet
- Kondition/Uthållighet (Hockeyspecifik)
- Spänst
- Styrka

Schema fys 2019
Fysen för representationslagen kommer att starta med fystester under v.17. Fystesterna kommer att genomföras på is och även på barmark. Testerna är till för att kartlägga spelarnas nuvarande fysik och hjälpa oss att lägga upp fysen på det sätt som gynnar spelarnas bäst. Fystesterna kommer att fokusera på redan ovan nämnda huvudområden. 

v.18 till v.25 kommer fysträningen att genomföras för lagen, med Ekvallen som utgångspunkt. Men det kan även förekomma att något/några pass genomförs på andra platser på Värmdö. Men vid de undantagen kommer information ut till spelarna i tid.
3-4 ggr i veckan kommer gemensam fysträning att hållas under dessa veckor. 

v.26 kommer fystester på barmark att genomföras. Efter vi genomfört & analyserat dessa tester kommer vi även att skicka ut träningsupplägg för varje spelare. Med personliga rekommendationer för varje spelare att fokusera på under sommaren.

v.27 till v.31 har vi uppehåll och spelarna förväntas uppehålla sin träning med hjälp av det träningsupplägg som tagits fram åt dem. 

v.32 genomförs fystester på is & barmark (samma tester som genomfördes v.17). 
Kommande matcher
Spelade matcher
Mån 25/10 20:00
10 - 1  
Mån 18/10 20:00
0 - 3  
Lör 16/10 17:00
7 - 6  
Mån 11/10 20:00
1 - 8  
Lör 9/10 15:15
5 - 7  
Ons 6/10 19:00
2 - 8  
Kommande aktiviteter
Fys, Ekhallen, 29/10 18:30
Träning, Ekrinken, 29/10 20:00
Fys, Ekhallen, 31/10 19:30
Träning, Ekhallen, 31/10 21:00
Match, Ekhallen, 01/11 20:00
Båsgrupp 1, Ekhallen, 01/11 20:00
Nyheter från föreningen
 
Huvudsponsorer
Lagsponsorer J20
Sponsorer